Tandprothetische praktijk Raaff


Grotere tekst

Kleinere tekst

Reset tekstgrootte

  Contactgegevens

  Gezondheidscentrum Zuilen

  Amsterdamsestraatweg 542

  3553 EN - Utrecht

  Tel. 030 - 244 48 77

  Openingstijden

 

  Online afspraak maken?

 

  Online vraag stellen?

 

Veel gestelde vragen

Hier treft u de meest gestelde vragen aan onze praktijk. Als u na het lezen van deze pagina toch nog vragen heeft, bel dan even met onze praktijk tijdens openingstijden.

 

Moet ik mijn gebit uitdoen tijdens het slapen?

Bron: TPP Raaff

Dat is geheel aan u. Is de prothese uit dan kunt u op deze manier uw kaak rust geven. De kaak kan dan weer goed doorbloeden omdat deze overdag wordt afgesloten door de prothese.

Bent 's nachts een tandenknarser, dan is het verstandig om 's nachts de prothese uit te doen. De kaak zal dan minder belast worden en zal minder snel slinken.

Hoe vaak moet ik op controle?

Bron: TPP Raaff

Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens eens in de twee jaar naar onze praktijk te komen voor controle. Het is verstandig dit ook echt te doen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat het u in eerste instantie niet opvalt.

 

Als u regelmatig terugkomt voor controle, dan houden wij alles voor u in de gaten. Wij kunnen uw kunstgebit weer passend maken of u op tijd adviseren om een nieuw kunstgebit te laten maken (meestal na een jaar of acht), want ook een prothese slijt. Ook controleren wij dan meteen of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen ontstaan. In deze gevallen is zelfs een jaarlijkse controle aan te raden.

 

Wilt u liever voorkomen dan genezen? Dan is een jaarlijkse controle zeker geen overbodige luxe.

.